17.07.2015: Comunicat de presă: Reprezentanţii Tiraspolului continuă să saboteze lucrările CUC

17 iulie 2015

Reprezentanţii Tiraspolului continuă să saboteze lucrările CUC

Pe 16 iulie curent, în or. Bender s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC).

Subiectul central al discuţiilor a rămas a fi problematica asigurării asigurarea liberei circulaţii prin Zona de securitate. Amintim că în cadrul şedinţelor anterioare, delegaţiile CUC au convenit asupra necesităţii aprecierii evoluţiei situaţiei în Zona de securitate şi prezentarea recomandărilor pe textul deciziilor finale la subiectul liberei circulaţiei.

În cadrul şedinţei delegaţia transnistreană s-a dezis categoric de angajamentele asumate şi a neglijat poziţia comună a delegaţiilor Republicii Moldova, Federaţiei Ruse, a reprezentanţilor Ucrainei şi ai Misiunii OSCE. Pe parcursul dezbaterilor, reprezentanţii Tiraspolului au dat dovadă de un comportament destabilizator şi o atitudine negativă, urmărind scopul de a evita discuţiile şi a sabota luarea unei decizii asupra subiectului şedinţei.

Mai mult, co-preşedintele componentei transnistrene în mod deliberat a indus în eroare reprezentanţii mass-media, distorsionând informaţiile despre lucrările CUC şi evocând subiecte care nu au fost discutate în cadrul şedinţei.

În lipsa unei atitudini constructive a delegaţiei transnistrene, co-preşedintele Federaţiei Ruse a transferat şedinţa pentru săptămâna viitoare.