17.06.2015: Descinderi la Odesa! SBU a aflat cine este coordonatorul “Radei Populare a Basarabiei”

Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU) a reţinut noi membri şi lideri ai mişcării separatiste “Rada Populară a Basarabiei”. Într-un comunicat emis de instituţia ucraineană se spune că operaţiunea a avut loc la Odesa şi astfel a fost blocat orice contact cu un coordonator al grupării, aflat la Moscova, scrie korrespondent.net.

Acest coordonator despre care vorbeşte Kievul este un cetăţean al Federaţiei Ruse şi un fost şef al unei direcţii din cadrul “ministerului securităţii de stat” din regiunea transnistreană, aflat actualmente la Moscova.

Angajaţii SBU au mai descins în cinci locaţii unde au reţinut persoane cu spirit separatist, care aveau responsabilitatea pentru comunicare în cadrul grupului.

Una dintre ele este un cetăţean al Ucrainei, care potrivit celor expuse, trebuia să se autoproclame lider al “Republicii Naţionale a Basarabiei”, după care să dispară pentru ca serviciile speciale ucrainene să fie acuzate de dezinformare.

Iar în timpul percheziţiilor la domiciliile celor reţinuţi au fost găsite calculatoare şi dispozitive de stocare a informaţiei. În ele se aflau: “Constituţia aşa-zisei Republici”, “Manifestul Radei populare a Basarabiei”, peste 500 de exemplare a ziarului “Novorossia”, bonuri de plată şi carduri bancare, etc.

Toţi vinovaţii sunt cercetaţi penal pentru uzurparea teritorială a Ucrainei.

 

Sursa: http://www.publika.md/descinderi-la-odesa-sbu-a-aflat-cine-este-coordonatorul-radei-populare-a-basarabiei_2334571.html