17.04.2016: Noaptea minţii // Başcanul din UTA Găgăuzia vrea să participe la procesul de reglementare a conflictului transnistrean. Tiraspolul se declară năucit

Aşa-zisul “minister de Externe” al regiunii separatiste transnistrene a rămas perplex în faţa declaraţiilor başcanului din UTA Găgăuzia, Irina Vlah, care cere regiunea autonomă pe care o administrează să participe la procesul de reglementare a conflictului de pe Nistru în formatul „5+2”. 

Într-un comunicat de presă, Tiraspolul menţionează că başcanul nu are în sarcină reintegrarea regiunii transnistrene şi că este haios să fie utilizată să fie utilizată experienţa găgăuză pentru soluţionarea acestui conflict îngheţat, informează Deschide.md.

Mai mult, însărcinaţii cu pretinsa “diplomaţie” de pe teritoriul separatist susţin că declaraţiile Irinei Vlah sunt paradoxale, în sensul că autonomia găgăuză nu are cum să reprezinte un model de bună funcţionare administrativă, din moment ce regiunea transnistreană înregistrează un flux masiv al locuitorilor din UTA Găgăuzia care vin în stânga Nistrului pentru a-şi găsi locuri de muncă.

Irina Vlah a declarat ieri, într-o emisiune televizată, că UTA Găgăuzia ar putea deveni un exemplu de succes economic pentru regiunea transnistreană, dacă în autonomia găgăuză ar fi create condiţii pentru dezvoltare economic şi pentru atragerea investiţiilor.

 

Sursa: http://infoprut.ro/43750-noaptea-mintii-bascanul-din-uta-gagauzia-vrea-sa-participe-la-procesul-de-reglementare-a-conflictului-transnistrean-tiraspolul-se-declara-naucit.html