17.03.2017: Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan s-a întâlnit cu Secretarul de stat pentru afaceri strategice al României

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan l-a primit ieri pe Dan Neculăescu, Secretar de stat pentru afaceri strategice în Ministerul Afacerilor Externe al României, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Cu acest prilej, oficialii au apreciat dinamica pozitivă a relaţiilor moldo-române, evidenţiind perspectivele cooperării pe domenii de interes comun şi reformele implementate de Guvernul Republicii Moldova, menite să consolideze capacităţile autorităţilor publice, să contribuie la soluţionarea problemelor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor.

Diplomatul român a fost informat despre situaţia actuală în procesul de reglementare transnistreană, unele aspecte ale dialogului Chişinău-Tiraspol, opţiunile de soluţionare a problemelor existente, inclusiv accesul fermierilor la terenurile agricole, asigurarea condiţiilor adecvate de activitate pentru şcolile cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană, barierele impuse în calea liberei circulaţii ş.a.

La rîndul său, Dan Neculăescu a reiterat susţinerea României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, a relevat sprijinul activ, atît prin eforturi diplomatice, cît şi prin sprijinirea logistică şi financiară a parcursului european al Republicii Moldova.

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a exprimat mulţumiri pentru sprijinul constant oferit de Guvernul României ţării noastre, arătîndu-se convins că şi pe viitor colaborarea va fi la fel de bună.

Sursa: http://www.timpul.md/articol/viceprim-ministrul-gheorghe-balan-s-a-intalnit-cu-secretarul-de-stat-pentru-afaceri-strategice-al-romaniei-106453.html?action=print