17.02.2015: Șeful Delegației UE în R. Moldova, INTERZIS în Transnistria

Șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Pirkka Tapiola, nu a putut ajunge astăzi la un eveniment care are loc în satul Molovata Nouă din raionul Dubăsari.

Aici are loc inaugurarea unui Centru de sănătate publică, reparat pe bani europeni.

Pirkka Tapiola și ceilalți membri ai delegației au mers pe la Dubăsari și, ca să ajungă în Molovata Nouă, urmau să treacă de un punct de control al așa-ziselor autorități transnistrene.

În timp ce membrilor delegației UE li s-a permis accesul, mașina în care se afla Pirkka Tapiola a fost întoarsă din drum, transmite reporterul Ziarului NAȚIONAL aflat la fața locului.

Primarul de Molovata Nouă, Valeriu Sandul, și-a exprimat regretul în legătură cu faptul că șeful Delegației UE nu a putut ajunge la eveniment, din cauza acțiunilor separatiștilor.

Președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, a declarat, la rândul său, că regretă acest lucru și a amintit că și el are interdicție de a merge în localitățile raionului Dubăsari, aflate sub jurisdicția Chișinăului, prin același punct de trecere al separatiștilor. Policinschi a ajuns azi la Molovata Nouă traversând Nistrul cu bacul.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/ultima-ora-seful-delegatiei-ue-in-r-moldova-interzis-in-transnistria/