17.01.2017: Veteranii războiului de la Nistru îl consideră pe Igor Dodon trădător de patrie

Veteranii războiului de la Nistru îl consideră pe Igor Dodon trădător de patrie pentru faptul că i-a comemorat pe cei care au pornit război împotriva integrității Republicii Moldova.

Președintele Asociației Veteranilor de Război 1992 Tiras-Tighina, Anatolie Caraman, l-a criticat pe Preşedintele Republicii Moldova pentru întâlnirea cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski şi pentru şirul de acţiuni întreprinse din momentul depunerii jurământului ca şef de stat. „Igor Dodon a scuipat şi a călcat tot ce avem mai sfânt. Ne-a trădat. De ce şi-a cerut scuze de la călăi şi mercenari care au creat o regiune separatistă?” a spus Anatolie Caraman, într-o conferință de presă la IPN.

Membrii Tiras-Tighina au cerut Parlamentului şi Procuraturii Generale să investigheze acțiunile președintelui şi declarațiile făcute după depunerea jurământului ca şef de stat.

Alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte este o eroare, crede Alexandru Banari, președintele Ligii „Justețe”, iar „Igor Dodon este un Ianukovici de Moldova.”„La fel cum Ianukovici a lăsat Ucraina fără Crimeea, cu război în Donbas, Igor Dodon ne va lăsa fără Transnistria”, a spus Alexandru Banari. Acesta a mai spus că şeful statului demoralizează forțele armate, referinduse la declaraţiile lui Igor Dodon precum că Republica Moldova nu are nevoie de Armata Naţională.

Vicepreședintele Asociației Naţional-Creştine a Tinerilor Ortodocși, Pavel Ventilă, a spus că Igor Dodon şi Renato Usatîi îi iubesc mai mult pe ruşi, decât pe moldoveni.

Veteranii susţin că sunt gata de o luptă de lungă durată, în câmpul constituțional, cu Igor Dodon. La fel, spun că Republica Moldova are o unică cale dreaptă: Bucureşti, Bruxelles.

 

Sursa:

http://www.deschide.md/ro/stiri/social/6131/Veteranii-r%C4%83zboiului-de-la-Nistru-%C3%AEl-consider%C4%83-pe-Igor-Dodon-tr%C4%83d%C4%83tor-de-patrie.htm