16.12.2016: Inaugurare la Tiraspol / Rogozin și Lavrov la unison: „Felicitări, domnule președinte Krasnoselski!”

Mesajele de felicitare ale vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, și ministrului de externe, Serghei Lavrov, au fost citite la ceremonia de inaugurare a „președintelui” transnistrean de către ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin.

Inaugurare la Tiraspol / Rogozin și Lavrov la unison: „Felicitări, domnule președinte Krasnoselski!”

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Farit Muhametșin, a fost prezent la ceremonia de inaugurare a noului lider din Transnistria, Vadim Krasnoselski. Excelența Sa, Ambasadorul Federației Ruse, a stat alături de primul „președinte” Igor Smirnov și alături de Evgheni Șevciuk.

Muhametșin l-a felicitat pe Vadim Krasnoselski cu ocazia învestirii în funcția de „președinte” și și-a exprimat speranța că „experiența de colaborare între statele noastre va fi materializată cât de mult posibil, iar acele progame care acum funcționează vor fi susținute în continuare”. Potrivit ambasadorului rus, există încă multe proiecte interesante pe viitor care urmează să fie realizate.

Farit Muhametșin a citit de asemenea mesajul adresat noului lider de la Tiraspol din partea vicepremierului rus Dmitri Rogozin, dar și un mesaj din partea ministrului de externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

„Poporul transnistrean a demonstrat un nivel înalt de responsabilitate civică. Vi s-a oferit o mare încredere. Consider că experiența profesională și politică, prezența unor oameni de încredere alături de dumneavoastră vă vor ajuta să luați decizii manageriale ponderate pentru a realiza acele inițiative care se regăsesc în programul vostru electoral. Îmi exprim speranța că se va realiza o activitate coordonată a tuturor ramurilor puterii întru dezvoltarea relațiilor cu Rusia, inclusiv întru realizarea proiectelor regionale și social economice care au fost lansate în ultimii ani”, se menționează în discursul de salut al lui Dmitri Rogozin.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov „este convins că experiența și profesionalismul înalt ale lui Vadim Krasnoselski, precum și sprijinul public de care se bucură acesta, vor asigura o funcționalitate bună a puterii și vor contribui la fortificarea colaborării ruso-transnistrene”.

 

Sursa: http://www.deschide.md/ro/stiri/politic/4579/Inaugurare-la-Tiraspol–Rogozin-%C8%99i-Lavrov-la-unison-%E2%80%9EFelicit%C4%83ri-domnule-pre%C8%99edinte-Krasnoselski!%E2%80%9D.htm