16.12.2014: Ucrainenii din Transnistria se opun acțiunilor anti-ucrainene din regiune

Uniunea Ucrainenilor din Transnistria a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții altor diaspore ca în regiune să nu fie organizate acțiuni anti-ucrainene. Declarația a fost făcută președintele Uniunii, Leonid Tkaciuk, în cadrul unei ședințe a Prezidiului Consiliului coordonator mondial al diasporei ucrainene, transmite UNIMEDIA cu referire la uapress.info.

„Regiunea transnistreană este foarte dificilă. Acolo locuiesc circa 200.000 de cetățeni ai Republicii Moldova, 200 de mii de cetățeni ai Rusiei și 100 de mii de cetățeni ai Ucrainei. Când am aflat că forțele pro-ruse pregătesc o acțiune anti-ucraineană, ne-am întâlnit cu conducerea organizațiilor care reprezintă cetățeni ai Rusiei și Moldovei. Le-am informat că în cazul unui astfel de eveniment diaspora ucraineană va organiza o acțiune asemănătoare în sprijinul Ucrainei”, a spus Leonid Tkaciuk.

Potrivit acestuia, Uniunea Ucrainenilor din Transnistria a reușit să ajungă la o înțelegere ca acțiunile anti-ucrainene să nu fie desfășurate în regiune.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/Ucrainenii-din-Transnistria-se-opun-aciunilor-anti-ucrainene-din-regiune-85864.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss