16.10.2014: Tiraspolul A BLOCAT ședința CUC // Cazul ”Doroțkaia” rămâne ÎN CEAȚĂ

Partea transnistreană a refuzat introducerea pe ordinea de zi a subiectului cu privire la libera circulație a persoanelor din zona de securitate. Din această cauză ședința de astăzi a Comisiei Unificate de Control nu a avut loc. În consecință nici cazul barajului de la Doroțkaia, improvizat de Tiraspol, nu a fost discutat.

„Este deja a treia lună de când încercăm să introducem pe ordinea de zi subiectul cu privire la libera circulație a cetățenilor în zona de securitate. Din cauza că delegația transnistreană se opune, ședințele CUC sunt blocate. Același lucru s-a întâmplat și astăzi”, a declarat pentru deschide.md Eduard Bumbac, membru al delegației moldoveneşti în Comisia Unificată de Control.

Şedinţele ordinare săptămânale ale CUC nu mai au loc de la începutul lunii iunie. Zona de Securitate se întinde de-a lungul râului Nistru între Republica Moldova şi Transnistria.

Amintim că astăzi Comisia Unificată de Control urma să discute subiectul despre intenția separatiștilor de a construi un post nou de control la Doroțkaia. Cu toate acestea, șeful Biroului pentru Reintegrare, George Balan, a declarat pentru deschide.md că autoritățile de la Chișinău nu speră să se ajungă la un consens. Alte comentarii de-ale oficialului citiți în materialul: La ședința CUC se discută barajul separatiștilor de la Doroțkaia.

Deschide.md amintește că recent lângă satul Doroţcaia a apărut un baraj, chiar la ieşirea din localitate. Autorităţile locale nu au fost informate despre construcţia obstacolului. Balan spune că acum sunt două astfel de baraje improvizate.

 

Sursa: http://deschide.md/ro/news/politic/6382/Tiraspolul-A-BLOCAT-%C8%99edin%C8%9Ba-CUC–Cazul-%E2%80%9DDoro%C8%9Bkaia%E2%80%9D-r%C4%83m%C3%A2ne-%C3%8EN-CEA%C8%9A%C4%82.htm#