16.09.2014: La Chişinău a avut loc şedinţa grupului de lucru pentru educaţie

Pe 16 septembrie curent, la sediul Misiunii OSCE de la Chişinău a avut loc şedinţa ordinară a grupurilor de lucru pentru educaţie de la Chişinău şi Tiraspol, cu participarea reprezentanţilor partenerilor internaţionali din formatul de negocieri „5+2″. Grupul de lucru din partea Chişinăului a fost condus de viceministrul educaţiei, Liliana Nicolaescu-Onofrei.

În cadrul şedinţei au fost puse în discuţie aspectele tehnice, precum contractele de arendă pentru spaţiile în care activează şcolile cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană şi asigurarea activităţii normale a acestora.

Partea moldovenească a menţionat că sunt depuse toate eforturile necesare pentru identificarea soluţiilor la aspectele tehnice cu care se confruntă şcolile moldoveneşti, pentru ca buna organizare şi desfăşurare a procesului educaţional să nu fie periclitată.

În finalul întrevederii s-a convenit ca săptămâna viitoare să aibă loc şedinţa unui subgrup de lucru cu participarea specialiştilor din domeniul fiscal şi al finanţelor, în cadrul căreia vor fi continuate discuţiile pe marginea problemelor privind funcţionarea şcolilor moldoveneşti cu predare în grafia latină în vederea identificării unor soluţii operative.

 

Sursa: http://gov.md/libview.php?l=ro&idc=606&id=8139