16.05.2016: Tiraspolul introduce CENZURA pe Internet. Site-urile care VOR FI INTERZISE

Autoritățile de la Tiraspol intenționează să înăsprească controlul asupra informațiilor de pe Internet. Astfel, site-urile care, în opinia administraţiei din stânga Nistrului, conțin date false vor fi interzise. Serviciul de comunicaţii din regiune a propus un proiect de lege, care prevede elaborarea unui registru comun al blogurilor şi site-urilor care vor fi blocate. 

În lista neagră vor fi incluse paginile web care vor difuza informaţii care, potrivit instanţei, nu corespund adevărului şi sunt interzise spre răspândire pe teritoriul regiunii. În judecată se poate adresa orice persoană, care consideră că informaţia de pe site-uri sau reţelele de socializare îl discreditează.

 Proprietarii site-urilor, care răspândesc date false vor fi mai întâi atenţionaţi şi li se va cere să elimine datele în decurs de o zi. Dacă nu se vor conforma în termenul stabilit, printr-o hotărâre judecătorească pagina va putea fi blocată. Autorii inițiativei menţionează că aceste măsuri nu se vor răspândi asupra site-urile instituţiilor media.

Proiectul de lege a fost propus în ajunul campaniei electorale pentru așa-numitele alegeri prezidențiale, care urmează să se desfăşoare în data de 11 decembrie.

 

Sursa: http://www.publika.md/tiraspolul-introduce-cenzura-pe-internet-site-urile-care-vor-fi-interzise_2624481.html