16.04.2014: FIERBINTE la Nistru! Sovietul Suprem de la Tiraspol A CERUT OFICIAL liderului de la Kremlin alipirea la Federaţia Rusă!

Aleşii de la Tiraspol au adoptat un apel către Duma de Sat şi Preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, în care le vor cere să accepte Transnistria dept subiect al Federaţiei Ruse, scrie kommersant.md, cu trimitere la serviciul de presă al Sovietlui Suprem, scrie tiras.ru, citat de ABCnews.

Anterior, ambasadorul Rusiei în România Oleg Malginov a declarat că neintervenţia ţării sale în Transnistria depinde de autorităţile de la Chişinău, care trebuie să respecte drepturile „legitime ale ruşilor”.

„Dacă politica autorităţilor va fi îndreptată înspre discriminare, înspre suprimarea aspiraţiilor legitime ale ruşilor de a-şi proteja limba, cultura, nu ştiu care va fi situaţia. Vrem ca autorităţile acestor ţări, din Kiev şi Chişinău, să-şi asume responsabilitatea faţă de aceste populaţii. Şi să fie înţelepte. Pentru că a fi înţelept înseamnă a fi deschis şi a găsi o soluţie normală la problemele delicate ale relaţiilor interetnice. Sperăm că aceste autorităţi din Kiev şi Moldova nu vor repeta situaţia”, a declarat Malgonov, într-un interviu pentru publicaţia Gândul.

 

Sursa: http://www.24h.md/ro/news/fierbinte-la-nistru-sovietul-suprem-de-la-tiraspol-a-cerut-oficial-liderului-de-la-kremlin-alipirea-la-federatia-rusa–138872/