17.04.2014: Donație din România pentru liceul „Lucian Blaga”: Un microbuz, tricouri și cărți

21 de elevi și profesori de la liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol au fost invitați în cadrul unei emisiuni de la Realitatea TV. Aceștia au vorbit despre problemele și greutățile pe care le întâmpină în raport cu autoritățile din stânga Nistrului, precum și despre statutul limbii române în liceu, notează UNIMEDIA.

La final de emisiune, moderatorul a anunțat că un om de afaceri din România a rămas impresionat de istoria tinerilor și mai ales de dificultățile prin care aceștia trec atunci când se deplasează de la locurile de trai până la liceul în care își fac studiile. În acest sens, businessmanul a oferit cadou un microbuz cu 16 locuri care ar urma să ajungă în Tiraspol până pe 1 mai.

„Trebuie să facem legătura și să stabilim cum ajunge această unitate de transport în Tiraspol. Sper să nu fie impedimente”, a subliniat prezentatorul.

Federația de Rugby a României le-a oferit tinerilor tricouri.

În același timp, Eugen Simion a pus la dispoziția celor prezenți mai multe cărți care conțin opera lui Eminescu. Volumul cuprinde 145 de pagini.

Un alt român din Danemarca a solicitat ca să fie deschis un cont prin care fiecare să poată dona bani pentru acest liceu. Moderatorul a menționat că această sugestie urmează să fie analizată.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/donatie-din-romania-pentru-liceul-lucian-blaga-un-microbuz–tricouri-si-carti-75236.html