15.11.2016: EXPERŢII PROMO-LEX EXPLICĂ PARTICIPAREA MAI MASIVĂ A CETĂŢENILOR DIN TRANSNISTRIA LA VOT

Participarea mai mare a alegătorilor din regiunea transnistreană la turul doi de scrutin al alegerilor parlamentare se datorează unei campanii promoționale pe care a organizat-o Igor Dodon în stânga Nistrului, a explicat șeful echipei de monitorizare a alegerilor a organizației Promo-Lex, Pavel Postică.

„Faptul că au venit mai masiv, se datorează eforturilor depuse în mare parte de candidatul Igor Dodon în a atrage aceste categorii de persoane inclusiv prin difuzare de publicitare și agitație care au favorizat alegătorii din regiunea transnistreană să se prezinte la vot”, a menționat Pavel Postică.

Totodată, el a arătat că sunt depuse prea puține eforturi pentru a implica cetățenii din stânga Nistrului în procesul politic din Republica Moldova. „Cetățenii trebuie implicați mult mai intens în procesele electorale și trebuie să fie oferite condițiile de votare. Au fost puține secții deschise pentru cetățenii din regiunea transnistreană”, potrivit expertului.

Deși există voci care vorbesc de o presupusă fraudare a alegerilor prin participarea „masivă” a locuitorilor din Transnistria, Promo-Lex a estimat că au participat cel mult 17.600 de persoane, adică aproximativ 1% din numărul total de alegători.

 

Sursa: http://www.infotag.md/populis-ru/234731/