15,10,2015: PANICĂ la Tiraspol! Ucraina vrea să interzică intrarea vehiculelor cu numere transnistrene

Servicul de Securitate de la Tiraspol (KGB) a fost informat de branşa din Odesa a Serviciului Vamal al Ucrainei că automobilelor cu numere de înmatriculare în stânga Nistrului li s-ar putea interzice categoric intrarea pe teritoriul ţării vecine.
 
“Şeful unei organizaţii obşteşti din Ucraina a depus o petiţie la vama odesită cusolicitarea de a interzice intrarea în Ucraina a mijloacelor de transport înregistrate în stânga Nistrului, ceea ce semnifică instituirea unei bariere pentru locuitorii regiunii”, a declarat Аleksandr Dornea, şeful serviciului de presă al KGB-ului de la Tiraspol, citat de Tiras.ru.

Acelaşi funcţionar a precizat că nu se cunoaşte ce decizie vor adopta autorităţile ucrainene, dar însuşi faptul că se discută acest subiect provoacă o serie de temeri.

Acelaşi gând a fost preluat de presa din stânga Nistrului, care deja vorbeşte despreo eventuală blocadă din partea Kievului.

 

Sursa: http://www.publika.md/panica-la-tiraspol-ucraina-vrea-sa-interzica-intrarea-vehiculelor-cu-numere-transnistrene_2423481.html