15.07.2015: Schimburile comerciale ale Transnistriei, în scădere cu 24%; Exportă mai mult în România decât în Rusia

Criza economică din regiunea separatistă din stânga Nistrului continuă. În primele 6 luni ale anului, schimburile comerciale ale Transnistriei s-au ridicat la 0,9 miliarde de dolari, cu 24% mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Astfel, exporturile regiunii din stânga Nistrului au însumat în primele 6 luni 288 milioane USD, reducându-se cu 20%, în timp ce importurile s-au ridicat la 625 de milioane USD – o reducere de 25%.

Cel mai important partener comercial al Transnistriei rămâne Federația Rusă (42%), urmată de Moldova (20%), Ucraina (9%) și România (6%).

Interesantă este statistica în privința exporturilor Transnistriei. Cea mai mare parte a exporturilor se îndreaptă spre Moldova (50%), în timp ce pe locul 2 este România, cu 15%, care depășește Federația Rusă (8%).

Situația este cu totul alta la capitolul importuri, acolo unde lider este Rusia (58%), urmată de Ucraina (11%) și Moldova (7%).

 

Sursa: http://independent.md/schimburile-comerciale-ale-transnistriei-scadere-cu-24-exporta-mai-mult-romania-decat-rusia/#.VaYb8_ntmkp