15.05.2014: Rusia, sponsor GENEROS al regiunii transnistrene! AFLĂ suma anuală a infuziilor bănești

Președintele comitetului pentru probleme economice al așa-zisului legislativ de la Tiraspol, Mihail Burla, a declarat că Rusia oferă anual Transnistriei un miliard de dolari, ceea ce permite dublarea valorii PIB-ului din regiune, transmite dniester.ru.

Potrivit sursei, publicația așa-zisului soviet suprem de la Tiraspol relatează despre participarea lui Mihail Burla la o conferință privind relațiile dintre Transnistria și Federația Rusă. Reprezentantul puterii de la Tiraspol a declarat, în cadrul evenimentului, că Rusia a oferit suport finanicar băncii centrale a Transnistriei, iar datorită acestor bani cursul valutar se menține stabil, în pofida evoluțiilor de pe piața valutară din Ucraina sau R. Moldova.

„Conform calculelor noastre, Rusia alocă anual Transnistriei un miliard de dolari. Pentru a demonstra ce înseamnă această cifră pentru noi, vă comunic că Produsul Intern Brut (PIB) anual al regiunii este de 1,1 miliarde de dolari. Aceasta ar însemna că Rusia ne alocă suplimentar suma unui PIB. De fapt, din sursele proprii am trăi doar pe jumătate”, a precizat Mihail Burla.

Amintim că analiștii economici din cadrul „Expert-Grup” afirmă că economia regiunii este într-o situație precară, vulnerabilă la șocuri interne și externe, iar schmburile comerciale au scăzut dramatic. În opinia experților, singura modalitate de a reanima economia este cooperarea cu autoritățile de la Chișinău în vederea implementării Acordului de Asociere cu UE.

 

Sursa: http://ziarulnational.md/rusia-sponsor-generos-al-regiunii-transnistrene-afla-suma-anuala-a-infuziilor-banesti/