15.04.2016: Bucureștiul așteaptă progrese în dosarul transnistrean

Ministrul afacerilor externe al României, Lazăr Comănescu, a avut joi o întrevedere cu ambasadorul Cord Meier-Klodt, reprezentant special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul reglementării transnistrene.

În cadrul întâlnirii, Comănescu a reafirmat sprijinul pentru prioritățile președinției germane a OSCE și și-a exprimat speranţa că în 2016 vor putea fi înregistrate progrese în dosarul transnistrean. Din această perspectivă, prioritatea momentului ţine de crearea condiţiilor necesare pentru reluarea procesului de negociere în format „5+2”, înainte de pauza de vară, pe baza unei agende de substanţă, se arată pe site-ul MAE. Şeful diplomaţiei române a arătat că în acest sens este nevoie ca toate părţile implicate să acţioneze cu responsabilitate şi să manifeste angajament şi voinţă politică reale. De asemenea, cei doi demnitari au discutat despre perspectivele identificării unei soluţii viabile și juste a conflictului, cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi asigurarea unui statut special pentru Transnistria.

Întrevederea cu ambasadorul Cord Meier-Klodt se circumscrie dialogului regulat al părţii române cu interlocutori relevanţi pentru procesul reglementării transnistrene, mai precizează sursa citată.

 

Sursa: http://infoprut.ro/43740-bucurestiul-asteapta-progrese-in-dosarul-transnistrean.html