15.01.2014: VESTE REA! Locuitorii din regiunea transnistreană VOR PLĂTI DUBLU pentru serviciile medicale

De la începutul acestui an, vizitele la medic îi costă dublu pe locuitorii din regiunea transnistreană. O hotărâre a așa-numitului Guvern din regiune a fost publicată pe siteul instituției. Documentul mai prevede majorarea taxelor pentru aproximativ 20 la sută de servicii medicale.

Pacienţii vor plăti dublu pentru o consultaţie la medicii cardiologi, terapeuți și oftalmologi. De două ori mai mult vor costa investigațiile oncologice și ginecologice, dar și serviciile chirurgicale. Oamenii vor trebui să achite de trei ori mai mult pentru o injecţie intramusculară.

Dacă anul trecut acest serviciu costa aproximativ șase lei, în prezent, locuitorii din stânga Nistrului trebuie să achite 17 lei. Determinarea nivelului hemoglobinei în sânge s-a scumpit de cinci ori și costă în jur de 43 de lei, iar administrarea medicamentelor sub formă de perfuzie este 106 lei, de șapte ori mai mult.

Și vizitele la medicii stomatologi s-au scumpit. Taxa pentru extirparea unui dinte s-a majorat de nouă ori și ajunge la 480 de lei. Noile tarife sunt valabile de la începutul acestui an.

Bugetul regiunii pentru 2015 presupune cheltuieli de patru ori mai mari decât veniturile, iar pentru a le acoperi, liderul de la Tiraspol a semnat mai multe decrete prin care a introdus şi unele taxe vamale.

 

Sursa: http://www.publika.md/veste-rea-locuitorii-din-regiunea-transnistreana-vor-plati-dublu-pentru-serviciile-medicale_2210291.html