14.12.2016: PREŞEDINTELE SOVIETULUI SUPREM AL TRANSNISTRIEI A FOST ALES ALEXANDR ŞCERBA

Noul preşedinte al Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN a devenit Alexandr Şcerba. Miercuri, candidatura acestuia a fost votată unanim de deputaţi la şedinţa plenară a legislativului.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la site-ul SS, noul speaker a spus în alocuţiunea sa că sarcina sa principală este „restabilirea legăturilor şi cooperării între toate ramurile puterii, pentru ca munca bine organizată a tuturor instituţiilor de stat să ofere soluţii pentru dezvoltarea RMN, a cetăţenilor ei, indiferent unde locuiesc oamenii – în mediul rural sau urban, indiferent de naționalitatea şi vârsta lor”.

„În SS se află mai multe documente financiare importante, inclusiv legea privind bugetul republican pentru anul 2017. Cred că munca bine organizată şi cooperarea ne va permite ca de la 1 ianuarie anul viitor transnistrenii să simtă schimbări pozitive”, a menţionat el.

Şcerba l-a înlocuit în funcţia de speaker pe Vadim Krasnoselski, care pe 11 decembrie a fost ales preşedinte al Transnistriei. Miercuri, SS a aprobat cererea lui de depunere a mandatului de deputat.

În alocuţiunea sa în legislativ, noul preşedinte a menţionat că pentru el principalul este, de asemenea, consolidarea tuturor puterilor în stat.

„Preşedintele, puterea executivă, puterea legislativă şi puterea judecătorească trebuie să lucreze în unison, pentru binele poporului Transnistriei. De acest lucru au nevoie transnistrenii şi aşa va fi. Sunt absolut convins că relaţiile pe care le-a stabilit Sovietul Suprem cu Duma de Stat a Rusiei în ultimul an trebuie să fie consolidate. În calitate de președinte, vă voi oferi susţinere pe această direcţie, căci aşa şi trebuie să fie”, a spus Krasnoselski şi a îndemnat deputaţii „să uite răul şi să nu se răzbune pe nimeni”.

Deputaţii împreună cu speakerul Alexandr Şcerba au adoptat deja hotărârea privind depunerea jurământului de către preşedintele ales. Învestirea va avea loc pe 16 decembrie, la amiază, la Teatrul de dramă şi comedie din Tiraspol.

INFOTAG precizează: Alexandr Şcerba are 43 de ani. A absolvit Institutul de Drept Internaţional din Moscova. Din 1995 a lucrat în secţia de experți a aparatului preşedintelui RMN. Din 1998 a fost şef al direcţiei juridice a SRL „Sheriff”. În perioada 2005-2015 a fost președintele consiliului orăşenesc din Tiraspol. Pe 29 noiembrie 2015 a fost ales deputat al SS. Din decembrie a ocupat funcţia de vicespeaker. El este vicepreşedinte al partidului „Obnovlenie”, care deţine majoritatea în Sovietul Suprem. Este căsătorit, are trei copii.

 

Sursa: http://www.infotag.md/rebelion-ro/236701/