14.11.2014: Lovitură pentru bugetarii subordonaţi Chişinăului. Tiraspolul îi obligă să plătească tarife de 10 ori mai mari la căldură

Tiraspolul nu încetează presiunile asupra poliţiştilor şi profesorilor din şcolile cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Administraţia din stânga Nistrului a introdus pentru ei un tarif pentru căldură de aproape zece ori mai mare decât pentru ceilalţi consumatori din regiune.

Profesorii şcolilor cu predare în limba română din stânga Nistrului spun că nu au bani să achite facturile după noile tarife.

“Dacă achitam 300 de lei, puţin mai mult, iarna ajungeam şi la 500 de lei. Înmulţiţi la zece şi vedeţi dacă ne ajunge salariul nostru de 3000-4000 de lei, dacă achităm numai căldură. Trăim în aceleaşi condiţii, dar să achităm mult mai mult, nu e legitim”, a spus directorul adjunct al Liceului “Lucian Blaga”, Raisa Pădurean.

Şi poliţiştii din oraşul Bender spun că le va fi greu să se descurce. Ei califică aceste acţiuni drept o nouă presiune din partea admiminstraţiei separatiste.

“Este greu pentru că sunt familii în care sunt soţii care nu lucrează, sunt în concediu de îngrijire copiilor. Multe persoane s-au eliberat. Cei care au tărie de caractercontinuă să activeze la Inspectoratul de Poliţie din Bender”, a menţionat şeful Inspectoratului de Poliţie din Bender, Ivan Cebotaru.

“Acest lucru este făcut ca să-i decurajeze să lucreze în aceste instituţii. Să exercită o presiune suplimentară asupra acestor insituţii. Ceea ce a stimulat pe cei de la Tiraspol să înterprindă astfel de măsuri este şi criza economică prin care trece regiune.”, a precizat şeful Biroului pentru Reintegrare, George Balan.

Listele celor care vor plăti mai mult pentru căldură şi care vizează peste o mie de persoane, au fost întocmite de securitatea transnistreană. Reprezentanţii Biroului pentru Reintegrare au declarat că examinează situaţia.

 

Sursa: http://www.publika.md/lovitura-pentru-bugetarii-subordonati-chisinaului–tiraspolul-ii-obliga-sa-plateasca-tarife-de-10-ori-mai-mari-la-caldura_2153971.html