14.08.215: Criză și în industria transnistreană. Salariile s-au redus cu 20%

Situația economică din Transnistria continuă să se agraveze. Serviciile de statistică de la Tiraspol anunță că salariile angajaților în domeniul industrial din regiunea transnistreană s-au redus cu 20%, iar autoritățile reclamă reducerea veniturilor fiscale din fondul de remunerare a muncii.

Potrivit autorităților de la Tiraspol, în rezultatul diminuării drastice a salariilor s-au redus considerabil atât acumulările bugetare din impozitul pe venit, cât și cele pentru remunerarea muncii, situație care determină reducerea personalului dar și micșorarea salariilor atât la unele întreprinderi.   

Pretinsul vicepremier de al Tiraspol, Maia Parnas, susține că au fost atestate reduceri de salarii în metalurgie, industria chimică, producția materialelor de construcții , industria ușoară și alimentară și industria morăritului.    

Date oficiale de la Tiraspol arată că în prima jumătate a anului curent 34 de agenți economici importanți din regiune au redus cu 235 milioane de ruble transnistrene defalcările în bugetele de toate nivelele, iar ce mai mare diminuare a plăților fiscale, de 150 milioane de ruble, a fost înregistrată de SRL Sherif.

Deschide.MD amintește că datorită crizei economice care a cuprins regiunea transnistreană administrația de la Triaspol a redus cu 30 la sută salariile bugetarilor, precum și pensiile începând cu luna martie 2015. 

 

Sursa: http://www.deschide.md/ro/news/social/18143/Criza-din-Transnistria-se-agraveaz%C4%83-Salariile-%C3%AEn-industria-din-regiune-s-au-redus-cu-20.htm#