14.07.2014: Tiraspolul continuă presiunile: Directoarea liceului “Alexandru cel Bun” din Tighina s-a ales cu un dosar administrativ

Noi presiuni din partea Tiraspolului asupra şcolilor cu predare în limba română din regiunea transnistreană. Directoarea liceului “Alexandru cel Bun” s-a ales cu un dosar administrativ pentru neprezentarea actelor fiscale.

Maria Roibu a primit şi o amendă de 400 de lei, iar dacă nu o va achita la timpriscă 15 zile de închisoare. Funcţionarul susţine că nu este obligată să prezinte acte inspectoratului fiscal din regiune, deoarece liceul se subordonează Ministerului Educaţiei.

Maria Roibu a calificat aceste acţiuni drept presiuni politice. Anterior, directorul şi contabila liceului ”Lucian Blaga” din Tiraspol au fost amendaţi pentru acelaşi lucru cu câte trei mii de lei.

“Cred că aceasta este o acţiune politică, de fapt o comandă politică până acum nu trebuia să achităm impozite la dânşii, dar acum trebuie să plătim şi de ce trebuie să dăm lor darea de seamă, dacă plătim impozite acolo, unde primi salariile”, a spus directoarea liceului “Alexandru cel Bun” din Tighina, Maria Roibu.

 

Sursa: http://www.publika.md/tiraspolul-continua-presiunile-directoarea-liceului-alexandru-cel-bun-din-tighina-s-a-ales-cu-un-dosar-administrativ_2008361.html