14.05.2015: INTERZIŞI ÎN MOLDOVA: Doi militari ruşi au fost REŢINUŢI la Aeroportul Chișinău, în timp ce se îndreptau spre Transnistria

Doi militari ruşi au fost reţinuţi pe Aeroportul Internaţional Chişinău şi trimişi înapoi la Moscova. Potrivit Poliţiei de Frontieră, cei doi bărbaţi, în vârstă de de 31 și, respectiv, 32 de ani, intenţionau să ajungă în regiunea transnistreană.

În urma unui control mai amănunţit, asupra acestora au fost găsite însemne soldăţeşti, distincţii, livrete şi uniforme militare. Poliţia de Frontieră precizează că, potrivit unor acorduri semnate anterior între Moldova și Federația Rusă, autorităţile de profil de la Chişinău urmau să fie înştiinţate oficial despre această vizită. În caz contrar, intrarea în ţară a militarilor străini este interzisă.

PUBLIKA.MD amintește că acum o lună în urmă o echipă de jurnalişti ruşi a primit interdicţia de a intra pe teritoriul Moldovei. Aceştia intenţionau să filmeze un reportaj în regiunea transnistreană, dar nu au obţinut acreditare de la Ministerul de Externe.

 

 

Sursa: http://www.24h.md/ro/news/interzisi-in-moldova-doi-militari-rusi-au-fost-retinuti-la-aeroportul-chi-inau-in-timp-ce-se-indreptau-spre-transnistria-150507/