14.05.2014: Vershbow avertizează cu privire la încercări de a aduce Transnistria “mai aproape de Rusia”

Adjunctul secretarului general al NATO Alexander Vershbow a avertizat sâmbătă cu privire la încercări de susţinere a rebelilor proruşi în Republica Moldova, în contextul în care Kievul depune eforturi să reprime o revoltă separatistă în estul Ucrainei, relatează postul RFE/RL în pagina elctronică.

Vershbow a declarat pentru postul Radio Free Europe/Radio Liberty, înaintea vizitei pe care urmează să o efectueze săptămâna viitoare în Republica Moldova, că această fostă republică sovietică se confruntă cu o “presiune tot mai mare”, în contextul crizei din Ucraina.

El a îndemnat Moscova să “respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova” şi a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică va primi “foarte negativ” orice încercare de aducere a regiunii separatiste moldovene Transnistria “mai aproape de Rusia”.

Adjunctul secretarului general al NATO urmează să dicute, în cursul vizitei sale la Chişinău, despre eforturi în vederea consolidării capacităţii militare a ţării. Aceasta nu este membră NATO, dar s-a alăturat Programului Parteneriat pentru Pace în 1994.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/externe/vershbow-avertizeaza-cu-privire-la-incercari-de-a-aduce-transnistria-mai-aproape-de-rusia-12617892