14.03.2016: Şevciuk acuză Chişinăul că şi-a „asmuţit” procurorii pe administraţia de la Tiraspol

„În ultimul an şi jumătate, partenerii noştri de la Chişinău au avut o serie de acţiuni unilaterale care au înrăutăţit situaţia socio-economică în Transnistria”, a acuzat Evgheni Şevciuk, citat de agenţia Tass.

Liderul separatist spune că procurorii de la Chișinău a au iniţiat peste 200 de acţiuni de cercetare penală împotriva unor membri ai administraţiei de la Tiraspol.

„În plus, autorităţile moldovene încalcă libertatea de circulaţie a cetăţenilor transnistreni. Aceste acţiuni intră în contradicţie cu acordurile bilaterale semnate în perioada 2012-2013″, a spus Şevciuk.

Recent, autoritățile de la Tiraspol s-au adresat cu o solicitare Guvernului de la Kremlin pentru un ajutor financiar de 60 milioane de euro destinat achitării salariilor bugetarilor.

Pe fundalul problemelor economice și a unei acute crize de valută care riscă să paralizeze agenții economici care încă mai activează în regiunea transnistreană, Sovietul suprem, legislativul regiunii, a adoptat joi în lectură finală bugetul regiunii, cu un deficit foarte mare. A fost adoptat, de asemenea, și bugetul asigurărilor sociale, informează postul Europa Liberă.

Noul lider al Partidului Obnovlenie de la Tiraspol, Galina Antiufeeva i-a cerut lui Evgheni Șevciuk luni, în plenul Sovietului Suprem, să restituie banii „furați”. Aniufeeva l-a acuzat pe liderul separatist de delapidare de bani prin intermediul apropiaților săi.

 

Sursa: http://infoprut.ro/43720-sevciuk-acuza-chisinaul-ca-si-a-asmutit-procurorii-pe-administratia-de-la-tiraspol.html