14.02.2017: Rușii, în control la Tiraspol

Serviciul federal rus Rospotrebnadzor a trimis în control la Tiraspol experți care să verifice produsele alimentare pe care regiunea separatistă transnistreană ar dori să le exporte în Rusia.

rospotrebnadzor

Potrivit serviciului de presă al așa-zisului ”guvern” de la Tiraspol, experții în domeniul protecţiei drepturilor consumatorului au avut luni o întrevedere cu așa-numitul ”premier”, Alexandr Martinov, cu deputatul Alevtina Slincenko, dar și cu Vladislav Darvai, reprezentantul comercial al Rusiei în Republica Moldova, prilej cu care aceștia au discutat despre aspecte diverse ale cooperării dintre regiunea transnistreană și Federația Rusă.

Tiraspolul a anunțat că își dorește condiții preferențiale în ceea ce privește exportul de mărfuri din regiunea transnistreană în Federația Rusă.

Recent, directorul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Gheorghe Gaberi, a declarat că deși în ultimul an au avut loc mai multe runde de consultări cu Moscova în sectorul comercial-economic, Rusia ridică noi probleme în ceea ce privește embargoul la produsele din Republica Moldova. Gaberi a precizat că specialiști din cadrul Rospotrebnadzor vor efectua o vizită la Chișinău în viitorul apropiat.

Avem două mari probleme în relațiile noastre cu Rusia. Prima este embargoul sau sistarea exporturilor la mai multe produse, și a doua este stabilirea unor taxe vamale suplimentare, inclusiv și la vinuri, care deja ne-au pus într-o situație nefavorabilă față de concurenții de acolo”, a explicat Gaberi pentru postul Europa Liberă.

 

Sursa: http://infoprut.ro/46575-rusii-control-la-tiraspol.html