13.12.2014: Amenințare militară! Kievul intenţionează sa sporească securitatea la hotarul cu Republica Moldova

Kievul intenţionează sa sporească prezenţa militară la hotarul cu Republica Moldova, pe segmentul transnistrean. Iniţiativa vine din partea ministrului ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, care a avertizat despre o ameninţare militară din partea regiunii transnistrene.

“Suntem ameninţaţi nu doar în est, dar şi în sud. De aceea formaţiunea militară care este dislocată în zonă nu trebuie micşorată, ci mărită. Cred că este nevoie de mai mult decât un batalion, pentru că există o ameninţare din partea regiunii transnistrene”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak. 

De asemenea, ministrul ucrainean al Apărării a declarat că intenţionează să recruteze anul viitor 40.000 de militari.

Totodată, Poltorak a cerut parlamentarilor să mărească bugetul pentru 2015 alocat armatei până la 50 de miliarde de hrivne, echivalentul a 2,4 miliarde de euro. Anul trecut, acesta a fost de 26 de miliarde de hrivne.

După ce a renunţat la serviciul militar obligatoriu în octombrie 2013, Ucraina a revenit la acest sistem în mai, după două luni de la anexarea Crimeei de catre Rusia

 

Sursa: http://www.publika.md/amenintare-militara-kievul-intentioneaza-sa-sporeasca-securitatea-la-hotarul-cu-republica-moldova_2187171.html#sthash.evMWXyee.dpuf