13.11.2014: Karasin: Rusia este împotriva pauzei în procesul de negocieri în formatul „5+2”

Federația Rusă se pronunță împotriva prelungirii pauzei în cadrul negocierilor în formatul „5+2”. Poziția Moscovei a fost exprimată în cadrul unei întrevederi între secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin cu reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Radojko Bogojević, transmite UNIMEDIA cu referire la rg.ru.

„Deschiderea dosarelor penale de către autoritățile de la Chișinău împotriva funcționarilor din regiunea transnistreană nu contribuie la crearea unei atmosfere pozitive pentru procesul de negocieri, precum și elaborarea de către Parlamentul Republicii Moldova a legii potrivit căreia majoritatea locuitorilor de pe malul stâng al Nistrului devin din punct de vedere juridic infractori – „separatiști”, se spune într-un comunicat al Ministerului rus de Externe, care a calificat situația creată drept „provocatoare”.

În cadrul întrevederii, Grigori Karasin s-a pronunțat împotriva prelungirii pauzei în cadrul negocierilor în formatul „5 + 2”, deoarece mediatorii internaționali au depus „prea mult efort pentru a relua negocieri în 2011, după o pauză de șase ani”.

Potrivit sursei, negocierile în formatul „5 + 2” vor fi reluate după 30 noiembrie – ziua în care vor avea loc alegeri în Parlamentul Republicii Moldova.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/Karasin-Rusia-este-impotriva-pauzei-in-procesul-de-negocieri-in-formatul-52-84377.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss