13.04.2015: Au trăit ZILE DE COŞMAR. Moldovenii răpiţi de miliţia transnistreană s-au întors acasă

Speriaţi de moarte, cu traumatisme şi cu sechele care vor rămâne pe viaţă. Aşa s-au întors acasă cei doi moldoveni din satul Vertiujeni, raionul Floreşti, care au fost răpiţi, săptămâna trecută, din propria casă de către miliţienii transnistreni. Ei au fost reţinuţi fiind suspectaţi de comiterea unui furt în stânga Nistrului. 

O echipă a Publika TV a aşteptat aproape două ore la punctul de trecere din Sănătăuca, împreună cu şeful Inspectoratului de Poliţie din Floreşti, până când victimele au fost predate autorităţilor constituţionale.

Victimele au fost bătute cu cruzime şi forţate să recunoască faptul că au fost implicate în organizarea şi comiterea unui furt în regiunea transnistreană.

“Au spus că sunt din Poliţie, am cerut să arate legitimaţia, dar nu au vrut. Am crezut că sunt tâlhari. Ne-au luat cu sila din casă. M-au târât cu spatele prin pietriş”, a povestit bărbatul.

Femeia care a fost răpită povesteşte că miliţienii transnistreni i-au torturat mai mult de cinci ore.

“Ne-au dat de băut şi după asta ne-au dus la expertiză și cereau să spunem că noiam furat iepurii. Şi ne-au bătut. Ne-au spus: dacă nu spunem adevărul, nu mai vedem casa şi vom fi hrană pentru peştii din râul Nistru. Ne-au dezbărcat şi eu strigam în gura mare, daţi-mi măcar ceva să mă îmbrac. Pe bărbat l-au lăsat cu pielea goală, în lenjerie”, a spus femeia.

În cadrul emisiunii Publika Report, Aliona Lîsîi a povestit că miliţienii i-au luat forţat din casă.

“Noi pe 8 aprilie, în jurul orei 23:30, eu dormeam, bărbatul tot dormea, feciorul meu privea televizorul. În vremea aceea au intrat în casă la noi trei bărbaţi, l-au luat pe bărbat de pe cuptor, îndată i-au pus cătuşele la mână si l-au tras jos la pământ”, a spus femeia.

Reprezentanţii Poliţiei din Floreşti spun că vor întreprinde toate măsurile pentru a identifica vinovaţii.

“Persoanele date au fost recunoscute în calitate de parte vătămată şi urmează a fi audiate în calitate de parte vătămată. După aceasta persoanele vor fi prezentate medicului legist pentru stabilirea gradului vătămărilor corporale. Se petrec acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație pentru identificarea concretă a persoanelor care au săvârşit această faptă”, a explicat ofiţerul de urmărire penală, Mihail Ceapa.

PUBLIKA.MD aminteşte că, mai mulţi miliţieni transnistreni au pătruns săptămâna trecută în casa victimelor. Bărbaţii i-au încătuşat pe cei doi şi i-au transportat cu barca peste râul Nistru.

 

Sursa: http://www.publika.md/au-trait-zile-de-cosmar–moldovenii-rapiti-de-militia-transnistreana-s-au-intors-acasa-video_2280281.html