12.11.2014: Kievul a reținut 40 de camioane cu mărfuri pentru Transnistria

Serviciul de presă al Comitetului Vamal de Stat (CVS) al autoproclamatei Republici Nistrene a anunţat că la frontierele externe ale Ucrainei sunt reținute peste 40 de camioane, încărcate cu mărfuri pentru Transnistria.

Într-o declaraţie difuzată de CVS de la Tiraspol se spune că conducătorii auto sunt somaţi să prezinte acte şi date suplimentare despre mărfurile transportate şi destinatarii lor.

“În special, la punctul de trecere a frontierei ucrainene “Cuciurgan”, începând cu ora 0.00 au fost reţinute 13 mașini care transportează mărfuri în Transnistria. Vameşii şi grănicerii ucraineni au permis trecerea frontierii la 5 camioane doar după câteva ore de reţinere”, se mai menţionează în declaraţia difuzată de CVS de la Tiraspol.

După conflictul militar din 1992, Chișinăul a pierdut controlul asupra teritoriului din stanga Nistrului, iar menţinerea păcii în regiune este asigurată de pacificatori. Tiraspolul a solicitat în repetate rânduri recunoaşterea internaţională, dar fără succes.

 

Sursa: http://deschide.md/ro/news/ucraina/7358/Kievul-a-re%C8%9Binut–40-de-camioane-cu-m%C4%83rfuri-pentru-Transnistria.htm