12.11.2014: După incidentul de ieri-seară de la Aeroport, Transnistria AMENINȚĂ Chișinăul

După incidentul de ieri de pe Aeroportul Internațional Chișinău, când un grup de veterani ai războiului de pe Nistru l-a împiedicat pe liderul de la Tiraspol Evgheni Șevciuk să intre în sala VIP a aeroportului, așa-zisul minister de externe transnistrean a făcut astăzi o declarație de presă prin intermediul căreia lansează mai multe amenințări la adresa autorităților constituționale ale R. Moldova.

În declarația publicată pe site-ul instituției conduse de Nina Ștanski se menționează că acest incident este tratat de Tiraspol ca fiind „o provocare bine pregătită și programată din timp”.

„Acest lucru este confirmat de prezența, la fața locului, a mai multor agenți SIS, a unor foști funcționari importanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și a unor jurnaliști „aflați din întâmplare acolo”. Acțiunile veteranilor au fost clar coordonate dintr-un singur centru”, se arată în declarație.

Instituția condusă de Nina Ștanski avertizează că acest incident riscă să încingă atmosfera și așa încordată dintre Chișinău și Tiraspol și „să determine Transnistria să întreprindă măsuri de răspuns, lucru care nu credem că îngrijorează combatanții extremiști de pe Aeroportul Chișinău”.

Aflat într-o vizită la Moscova, Evgheni Șevciuk anunță că va discuta cu „partenerii ruși” despre acest incident și despre cele câteva cazuri în care unor cetățeni ruși, care urmau să ajungă în Transnistria, le-a fost interzis accesul pe teritoriul R. Moldova.

Așa-zisul minister de externe de la Tiraspol solicită autorităților de la Chișinău să ia atitudine față de cazul produs ieri și să-i tragă la răspundere pe cei care au pus în pericol securitatea liderului de la Tiraspol.

Amintim că, ieri-seară, un grup de veterani ai războiului de pe Nistru l-a umilit pe așa-zisul lider de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, nepermițându-i acestuia să zboare din Chișinău la Moscova prin sala VIP a Aeroportului Internațional Chișinău. Acesta a mers la avion printr-o intrare de serviciu.

 

Sursa: http://www.ziarulnational.md/dupa-incidentul-de-la-aeroport-transnistria-ameninta-chisinaul/