12.09.2014: Tiraspolul pregătește o lege periculoasa

Așa-zisul parlament transnistrean intenționează să introducă răspundere penală pentru acțiuni de reabilitare a fascismului și de profanare a simbolurilor militare sovietice.

Proiectul a venit din partea sovietului orașului Bender și a fost susținut de așa-zișii deputați transnistreni.

Potrivit documentului despre care așa-zisul ministrul a justiției de la Tiraspol, Alexandr Chisnicean, spune că este identic cu cel adoptat în această primăvară de Duma rusă, sub incidența Codului Penal vor nimeri toți cei care vor încerca să profaneze monumentele istorice dedicate „războiului pentru apărarea patriei”.

De asemenea, proiectul prevede răspundere penală pentru răspândirea informațiilor false despre acțiunile URSS în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Astfel, pentru reabilitarea fascismului, vor fi aplicate pedepse sub formă de amenzi sau închisoare de până la trei ani. În cazul în care aceste infracțiuni vor fi comise cu utilizarea presei, pedeapsa va crește până la cinci ani de pușcărie.

De asemenea, proiectul mai prevede introducerea pedepselor pentru exprimarea lipsei de respect față de sărbătorile Transnistriei, URSS, ale Rusiei și cele de comemorare a eroilor luptelor de apărare. În acest caz, pedeapsa poate ajunge până la un an de lucru în folosul societății.

 

Sursa: http://point.md/ro/noutati/social/tiraspolul-pregateshte-o-lege-periculoasa