12.01.2017: Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o şedinţă cu coordonatorii grupurilor de lucru sectoriale

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi, 11 ianuarie, o şedinţă de lucru cu coordonatorii grupurilor de lucru sectoriale (GL) pentru consolidarea măsurilor de încredere din partea Chişinăului.

În cadrul reuniunii respective au fost abordate direcţiile prioritare de activitate pentru anul 2017, lista subiectelor primordiale ce urmează să figureze pe agenda şedinţelor grupurilor de lucru, posibile iniţiative în măsură să manifeste deschiderea autorităţilor moldoveneşti în raport cu locuitorii de pe malul stâng care se confruntă cu un şir de dificultăţi ce necesită suport umanitar (ex.: asigurarea accesului la serviciul naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112, deplasarea nestingherită a ambulanţelor prin punctele de trecere de pe linia administrativă pentru a oferi servicii de asistenţă medicală primară, etc.).

A fost atrasă atenţia asupra necesităţii actualizării componenţei a GL şi instituirii unor platforme adiţionale de dialog sectorial (ex.: crearea GL pentru cultură şi patrimoniu arhitectural, separarea componentei agricultură într-un GL distinct de domeniul agricultură, ultimul urmând să preia problemele din sfera sanitar-veterinară şi a securităţii alimentare).

Viceprim-ministrul a solicitat coordonatorilor responsabili să evalueze activitatea GL în domeniile de resort, să întocmească planuri de acţiuni menite să dinamizeze activitatea acestora, să elaboreze noi proiecte de decizii protocolare ce urmează a fi consultate cu experţii Tiraspolului şi să stabilească orarul şi ordinea de zi preliminară pentru şedinţele din anul 2017.

În context, coordonatorii GL vor prezenta Biroului politici de reintegrare informaţiile solicitate pentru a fi sistematizate într-un plan de acţiuni al GL pentru anul 2017, cu stabilirea măsurilor preconizate, responsabililor de implementare şi termenelor de executare.

 

Sursa: http://www.gov.md/ro/content/viceprim-ministrul-gheorghe-balan-avut-o-sedinta-cu-coordonatorii-grupurilor-de-lucru