11.12.2014: Un aşa-numit vameş din stânga Nistrului şi un poliţist de frontieră, puşi sub învinuire de Procuratura Generală

Procuratura Generală l-a pus sub învinuire pe un angajat al Departamentului Poliţiei de Frontieră al Ministerului Afacerilor Interne pentru comiterea abuzului în serviciu. 

Într-o altă cauză penală a fost recunoscut în calitate de învinuit şi un angajat al aşa-numitului serviciu vamal transnistrean din orașul Dubăsari, procurorii au reţinut săvârşirea infracţiunilor de samavolnicie şi uzurpare de calităţi oficiale. 

În cursul urmăririi penale rezultă că, pe 25 august 2010, un cetăţean al Republicii Moldova, care se deplasa la volanul automobilului personal a fost stopat ilegal de vameşul transnistrean pe traseul din preajma satului Cocieri.

Sub pretextul că bărbatul transporta produse agricole şi încalcă regulile vamale ale, vameşul, în mod samavolnic, l-a deposedat pe acesta de automobil şi încărcătură, escortându-l pe teritoriul aşa-zisului serviciu vamal transnistrean.

În continuare, vameșul din regiunea transnistreană i-a cerut victimei două mii de dolari şi i-a întocmit un proces verbal vizând încălcarea presupuselor reguli vamale, în baza căruia, acestuia i-a fost aplicată o amendă în mărime de 50% din costul mărfurilor cu obligarea achitării echivalentului mărfurilor transportate.   

Pe 2 decembrie curent, vameşul transnistrean a fost reţinut şi audiat de autorităţile Republicii Moldova, care a recunoscut faptele încriminate.

Pe moment, acesta este cercetat în stare de arest, urmînd, ca în scurt timp, procurorii să decidă asupra măsurii preventive de reprimare şi în privinţa poliţistului de frontieră, despre care se prezumă că ar fi acţionat în complicitate.

 

Sursa: http://www.publika.md/un-asa-numit-vames-din-stanga-nistrului-si-un-politist-de-frontiera–pusi-sub-invinuire-de-procuratura-generala_2185921.html