11.08.2017: Noi măsuri împotriva Tiraspolului. Liderii separatişti vor fi obligaţi să informeze Chişinăul despre deplasări

Liderii separatişti din stânga Nistrului vor fi obligaţi să raporteze Chişinăului atunci când intenţionează să meargă în călătorii peste hotare. Cel puţin aşa scrie Kommersant din Rusia, care citează surse din cadrul guvernării Republicii Moldova.

Potrivit publicaţiei, discuţiile despre o regulă în acest au început încă în iunie. Atunci, liderul din stânga Nistrului, Vadim Krasnoselski, a fost la Londra, unde a fost primit la Ministerul de Externe. Vizita a provocat un adevărat scandal diplomatic. În prezent, politicienii separatişti de la Tiraspol pot ieşi din ţară doar prin aeroportul de la Chişinău.

Anterior, aceştia utilizau şi aerogara din oraşul ucrainean Odesa, însă din cauza conflictului din Donbass nu mai riscă. Kommersant mai menţionează că, cel mai probabil, noua măsura va fi aplicată din toamnă. Destinaţia preferată a separatiştilor din stânga Nistrului este Moscova, unde aceştia sunt primiţi de oficiali ruşi de rang înalt, printre care şi vicepremierul Dmitri Rogozin, declarat persona non grata în Moldova.

Atunci când planifică o vizită în regiunea separatistă, demnitarii de la Chişinău sunt obligaţi să informeze administraţia de la Tiraspol. Reprezentanţii guvernului nu au comentat informaţiile publicate de Kommersant.

Citește mai mult: http://www.publika.md/noi-masuri-impotriva-tiraspolului-liderii-separatisti-vor-fi-obligati-sa-informeze-chisinaul-despre-deplasari-_2977401.html#ixzz4pWwqvDrj