10.11.2013: Transnistrenii nu vor mai fi sancţionaţi la traversarea frontierei de stat a RM

Amenzile administrative prevăzute pentru străinii care încalcă regimul de şedere în Republica Moldova nu vor mai fi aplicate asupra locuitorilor regiunii transnistrene care călătoresc în baza paşapoartelor străine. Modificările operate în acest sens la Codul Contravențional au intrat în vigoare ieri, 8 noiembrie 2013, informează UNIMEDIA.

Astfel, Poliţia de frontieră va lua în calcul informaţiile conţinute în documentele de călătorie, inclusiv ştampilele de evidenţă consulară, însemne care indică faptul că documentul a fost eliberat de o misiune diplomatică străină acreditată pe teritoriul Republicii Moldova ş.a. Este prevăzută şi procedura completării unei declaraţii pe proprie răspundere cu privire la reşedinţa în regiunea transnistreană. Autoritățile speră că astfel va fi asigurată flexibilitatea mecanismului de implementare. 

Menționăm că până acum, la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova, locuitorii regiunii transnistrene care deţin paşapoarte străine erau trataţi asemeni cetăţenilor străini din afara ţării și erau sancţionaţi în cazul în care se constata că au încălcat regimul de şedere pe teritoriul țării noastre.  

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/transnistrenii-nu-vor-mai-fi-sanctionati-la-traversarea-frontierei-de-stat-a-rm-68070.html