10.10.2014: Eugen Carpov a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Franceze în Republica Moldova, E.S. Pascal Vagogne

 

Comunicat de presă

10 octombrie 2014

 

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Franceze în Republica Moldova, E.S. Pascal Vagogne

 

Viceprim-ministrul Eugen Carpov a avut astăzi, 10 octombrie, o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Franceze în Republica Moldova, E.S. Pascal Vagogne.

Eugen Carpov l-a felicitat pe Pascal Vagogne cu învestirea sa în funcţie, subliniind importanţa cooperării bilaterale dintre ţări în contextul eforturilor de reintegrare a ţării şi integrare europeană a Republicii Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au discutat despre situaţia actuală în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, precum şi aspectele dialogului Chişinău-Tiraspol. De asemenea, a fost abordată şi situaţia şcolilor cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, cea a fermierilor din raionul Dubăsari, precum şi situaţia în Zona de securitate.

Vicepremierul pentru reintegrare a reiterat poziţia privind necesitatea menţinerii dialogul activ între actorii implicaţi în procesul de reglementare. În acest sens, Eugen Carpov a menţionat că autorităţile de la Chişinău întreprind eforturi susţinute în vederea continuării discuţiilor în cadrul formatului de negocieri „5+2″ şi menţinerii tuturor platformelor dialog între Chişinău şi Tiraspol.

Totodată, Eugen Carpov a subliniat importanţa suportului şi contribuţiei statelor membre ale UE în susţinerea reformării democratice a Republicii Moldova, precum şi sprijinul pe care comunitatea europeană îl acordă procesului de reintegrare a ţării.

La rândul său, Ambasadorul Pascal Vagogne a remarcat că ţara sa este interesată în aprofundarea relaţiilor moldo-franceze şi susţinerea parcursului european al Republicii Moldova.

 

Biroul pentru reintegrare

http://reintegrare.gov.md