10.05.2017: Militari ruși au participat la parada de la Tiraspol din 9 mai, în ciuda avertismentelor Chișinăului


Militari ruși la parada de la Tiraspol

Militari ruși la parada de la Tiraspol

Militari din Grupul Operativ de Trupe Ruse (GOTR) din regiunea transnistreană au participat la parada de la Tiraspol, din 9 mai, în ciuda avertismentelor Chișinăului. Soldați și ofițeri ruși au mărșăluit alături de trupele militare cu destinație specială, unități ale miliției și ale KGB-ului autoproclamatei republici nistrene.

Este pentru al doilea an consecutiv când GOTR participă la parada militară de la Tiraspol. Liderul administrației separatiste Vadim Krasnoselski a repetat, cu această ocazie, că Rusia este un garant al păcii și stabilității în regiune.

„Îi vedem alături, de rând cu transnistrenii, pe cei mai buni fii ai Marii Rusii – militarii Grupului Operativ de Trupe Ruse în Transnistria, cei care de 25 de ani mențin pacea pe pământul nostru binecuvântat. Și aceasta este foarte important și de mare preț pentru noi toți”, a declarat Krasnoselski.

În ajun, ministerul de externe de la Chișinău a avertizat Rusia să se abțină de la participarea militarilor săi la parada de la Tiraspol. Chișinăul s-a arătat îngrijorat și de faptul că Tiraspolul a „adoptat” recent drapelul Federației Ruse.

În ultimul an, trupele ruse și cele transnistrene au organizat împreună mai multe aplicații militare, care, de asemenea, au trezit nemulțumirea Chișinăului.

 

Sursa: https://www.europalibera.org/a/28477773.html