10.02.2015: Șevciuk pune piciorul în prag: Negocierile cu Chișinăul – imposibile sub presiunile economice

Republica Moldova continuă să întreprindă măsuri care duc la sufocarea economiei Transnistriei. Chișinăul cere documente fitosanitare de la întreprinderile transnistrene pentru ca aceste să-și poată exporta producția în Rusia, declarat liderul de la Tiraspol, Evghenii Șeviuk după întrevederea cu președintele OSCR, Radoyko Bogoevichi.

Șeviuk a precizat că cetățenii ruși din Transnistria se confruntă cu probleme la traversarea frontierei ucrainene.

“Negocierile nu pot productive ca urmare a presiunilor economice. Deblocarea economiei Transnistriei poate fi un detaliu pentru deblocarea negocierilor în formatul 5+2. Este nevoie de a crea condiții în beneficiul proceselor economice. În opinia noastră anume o asemenea abordare poate servi pentru rezolvarea problemelor politice. Sperăm că cu ajutorul OSCE vom reuși să discutăm problemele acumulate până în prezent”, a spus Șevciuk.

Situația economică din Transnistria este dificilă, iar experții au prognozat o recesiune a regiunii. Liderul transnistrean spunea că deprecierea rublei rusești a afectat economia, iar luna trecută s-a dresat Kremlinului pentru un ajutor financiar de 100 mil dolari SUA, însă Moscova a refuzat.

 

Sursa: http://moldova24.info/politic/sevciuk-pune-piciorul-prag-negocierile-cu-chisinaul-imposibile-sub-presiunile-economice/#