09.12.2014: Deputat rus nemulțumit de formulările din rezoluția 758 cu privire la Moldova

Vicepreședintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Jelezneak, s-a arătat nemulțumit de formulările operate de Senatul american în rezoluția 758 ce condamnă acțiunile Moscovei inclusiv împotriva Republicii Moldova, transmite UNIMEDIA.

În cadrul emisiunii „Voskresnîi Vecer” cu Vladimir Soloviev, vicepreședintele Dumei de Stat a Federației Ruse, Serghei Jelezneak, s-a arătat nemulțumit de unele formulări din rezoluția votată de Senatul american inclusiv de cele ce țin de Republica Moldova.

„În rezoluția adoptată de americani se spune că militarii ruși au ocupat o parte a Republicii Moldova. Asta deși, în realitate, pacificatorii noștri păzesc și separă Transnistria de Republica Moldova conform mandatului internațional, conform normelor internaționale”, a declarat Jelezneak.

„Federația Rusă continuă staționarea forțelor militare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova astfel încălcând expres voința Guvernului Republicii Moldova și angajamentele sale față de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE); De asemenea Federația rusă continuă să ofere sprijin regimului separatist ilegal din regiunea Transnistria a Republicii Moldova”, se spune în rezoluția 758 în pasaje ce țin de Transnistria.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/video-deputat-rus-nemultumit-de-formularile-din-rezolutia-758-cu-privire-la-moldova-85556.html