09.07.2015: Reprezentantul Federației Ruse în formatul de negocieri 5+2 vorbește despre perspectivele reluării tratativelor

Reprezentantul Ministerului rus de Externe în procesul de negocieri în formatul 5+2 privind reglementarea conflictului transnistrean, Serghei Gubarev a vorbit într-un interviu acordat Agenției TASS despre perspectiva relansării tatativelor, anunță UNIMEDIA.

Gubarev susține că încă nu s-au comp condițiile în care procesul de negocieri în formatul 5+2 ar putea fi reluate. În același timp reprezentantul Federației Ruse se arată deranjat de faptul căîn 2014 au avut loc doar două runde de negocieri în locul celor cinci sau șase programate conform caledarului. 

Potrivit oficialului cel mai garv este că în primele șase luni ale lui 2015 nu a avut loc nici o întâlnire oficială în acest format.

„Considerăm că pauza în procesul de negocieri nu trebuie să perpetueze, ori prea multe oeforturi au fost depuse de către toate părțile implicate în anul 2011 atunci când după o pauză de șase ani am reușit relansarea acestor negocieri”, a mai adăugat Gubarev.

Serghei Gubarev a subliniat că toți actorii implicați în reglementarea conflictului transnistrean așteaptă instaurarea unui nou Guvern la Chișinău, opinând că Federația Rusă speră ca partea moldovenească să adopte o poziție realistă vis-a-vis de Tiraspol.

Menționăm că reprezentantul special al OSCE, Radojko Bogojević a declarat că dialogul în formatul 5+2 trebuie să continue.

 

Sursa: http://unimedia.info/stiri/Reprezentantul-Federaiei-Ruse-in-formatul-de-negocieri-52-vorbete-despre-perspectivele-reluarii-tratativelor-97177.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss