09.05.2016: Șevciuk speră că într-o zi va trăi într-un stat unit cu Rusia

Regiunea transnistreană se va uni Rusia, mai devreme sau mai târziu, a declarat astăzi presei Evgheni Şevciuk, autoproclamatul lider de la Tiraspol, după parada desfăşurată în Piaţa Suvorov din localitate.

Tot astăzi, pentru prima dată, au participat la paradă și militarii ruși din Grupul Operativ dislocat în stânga Nistrului. 

„Astăzi este o paradă unică, deoarece pentru prima dată participă militarii din Grupul Operativ. În timpul războiului, toți eram uniți, indiferent de naționalitate, pentru a apăra singura noastră patrie. Acest lucru ne unește pe toți. Eu cred că, mai devreme sau mai târziu, dar mai bine ar fi să fie mai devreme, vom trăi într-o singură țară”, a declarat Șevciuc jurnaliștilor.

36 de unități de tehnică militară dotate cu armament au mers pe Piața Suvorov, printre care blindate ale Federației Ruse și lansatoare de rachete, precum și o coloană de tancuri T34.

 

Sursa: http://www.deschide.md/ro/news/social/27177/FOTO–Parad%C4%83-la-Tiraspol–%C8%98evciuk-sper%C4%83-c%C4%83-%C3%AEntr-o-zi-va-tr%C4%83i-%C3%AEntr-un-stat-unit-cu-Rusia.htm