09.04.2016: Ruşii fac un pas înapoi: nu îl mai trimit pe generalul Lenţov „să tragă cu ochiul” în Rep. Moldova

Moscova s-a răzgândit: generalul rus Alexandr Lenţov, arhitectul din spatele ocupării militare separatiste Donbasului, nu va mai face parte din grupul de “inspecţie” care va veni în Zona de Securitate din regiunea transnistreană.

În sprijinul aceste informaţii, Deschide.md invocă surse din interiorul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

Grupul militar format din şase ofiţeri va sosi mâine, 10 aprilie, pentru cinci zile, în Republica Moldova. Motivul oficial al vizitei ar fi controlul contingentului rus al Forţelor de Menţinere a Păcii din Zona de Securitate.

Alexandr Lenţov – din biografia sa militară reiese că generalul a participat în mai multe zone de conflict:  Afganistan, Bosnia-Herţegovina, Osetia de Sud, în 2008, şi în conflictul separatist din estul Ucrainei, “etapa” Donbas, în 2015.

Potrivit Serviciului de Securitate din Ucraina, Lenţov a coordonat în Donbas acţiunile trupelor ruse în diverse operaţiuni privind cucerirea unor puncte de importanţă strategică din  Debalţeve, unde confruntările dintre forţele Kievului şi rebelii pro-ruşi au transformat oraşul într-o colecţie sinistră de ruine. Tot Alexandr Lenţov ar fi fost recent şi “dirijorul” acţiunilor din Siria.

 

Sursa: http://infoprut.ro/43669-rusii-fac-un-pas-inapoi-nu-il-mai-trimit-pe-generalul-lentov-sa-traga-cu-ochiul-in-rep-moldova.html