09.02.2015: Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic

 

Comunicat de presă

9 februarie 2015

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic

În contextul pregătirii agendei pentru negocierile în formatul „5+2″ pentru anul 2015, vicepremierul în exerciţiu pentru reintegrare, Eugen Carpov, a avut astăzi, 9 februarie, o întrevedere cu Reprezentantul Special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Radojko Bogojevic.

În debutul întrevederii, E.S. Radojko Bogojevic, a trecut în revistă priorităţile Preşedinţiei OSCE pentru anul 2015 şi a menţionat că OSCE rămâne profund implicată în procesul de reglementare transnistreană pentru a obţine cât mai multe rezultate.

La rândul său, Eugen Carpov i-a mulţumit Excelenţei Sale Radojko Bogojevic pentru efortul depus şi implicarea sa pe parcursul anului 2014. “Împreună, într-un an greu pe plan regional, am asigurat continuitatea dialogului în procesul de reglementare, precum şi stabilitatea în Zona de securitate” a adăugat vicepremierul.

Totodată, Eugen Carpov a atras atenţia asupra intensificării acţiunilor unilaterale şi necoordonate ale Tiraspolului din ultima perioadă şi a subliniat că după investirea noului Guvern se vor relua activităţile grupurilor de lucru şi întâlnirile la nivelul reprezentanţilor politici. În acest context, vicepremierul a dat asigurări că autorităţile de la Chişinău vor depune în continuare eforturi susţinute în vederea avansării discuţiilor în cadrul formatului de negocieri “5+2”.

Reprezentantul Special al OSCE a reiterat necesitatea menţinerii dialogului politic activ în cadrul procesului de reglementare, precum şi eficientizarea activităţii grupurilor de lucru sectoriale.

În cadrul vizitei sale în Republica Moldova, Reprezentantul special al Preşedintelui în exerciţiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Radojko Bogojevic, va efectua astăzi o vizită la Tiraspol.

Biroul pentru Reintegrare