09.02.2015: Antreprenor din Cocieri, reţinut de miliţia transnistreană pentru o cerere depusă la CEDO

Reţinut de „grănicerii” Tiraspolului. Vorbim despre Dumitru Pădureţ, un om de afaceri care se întorcea acasă, în satul Cocieri, împreună cu soţia şi copilul nou-născut de la o maternitate din Chişinău. Incidentul s-a produs în jurul orei 17:00, la punctul de control Lunga-Dubăsari.

Informaţia a fost comunicată de către directorul executiv al Promo-LEX, Ion Manole şi confirmată de către membrul Comisiei Unificate de Control, Eduard Bumbac.

Sursa din cadrul CUC a declarat că reprezentanţii forţelor separatiste au invocat o dispoziţie de la Tiraspol de a reţine cetăţeanul moldovean.

Potrivit lui Manole, soţia şi copilul acestuia au fost lăsaţi să plece acasă.

În acest moment, Dumitru Pădureţ este interogat la aşa-zisul comitet vamal din Dubăsari. Antreprenorul a solicitat un traducător şi un avocat.

Promo-LEX aminteşte că în august 2010, mai multe bunuri ale lui Dumitru Pădureţ au fost sechestrate de către reprezentanţii aşa-numitului serviciu vamal din regiunea transnistreană.

În aprilie 2011 cauza sa a fost expediată la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, fiind comunicată guvernelor Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse, în iunie 2014. În faţa Înaltei Curţi, Dumitru Pădureţ a invocat violarea dreptului la proprietate ca urmare a confiscării bunurilor sale. 

 

Sursa: http://jurnal.md/ro/social/2015/2/9/antreprenor-din-cocieri-retinut-de-militia-transnistreana-pentru-o-cerere-depusa-la-cedo/