08.07.2015: Problema transnistreană, discutată la Helsinki de Grupul AP OSCE pentru Republica Moldova

Grupul Adunării Parlamentare a OSCE pentru Republica Moldova s-a reunit ieri la Helsinki, după o pauză de 3 ani. Ţara noastră a fost reprezentată de către deputatul Sergiu Sîrbu.

La şedinţă s-a discutat activ despre soluţionarea conflictului transnistrean, iar Sergiu Sîrbu i-a îndemnat pe ceilalţi participanţi să monitorieze activ regiuneaşi să participe la dialog cu reprezentanţii conducerii de la Tiraspol.

“Pledăm pentru reluarea negocierilor în formatul 5+2, fără alte precondiții stabilite. Prioritatea noastră este de a apropia cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului,a intensifica legăturile economice și a încuraja întreprinderile din regiunea transnistreană să exporte pe piața europeană. Este important ca și regiunea transnistreană să beneficieze de prevederile Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător”, a declarat Sergiu Sîrbu.

După învestirea noului Guvern, o delegație a Grupului AP OSCE pentru Republica Moldova va efectua o vizită de informare în Republica Moldova. Parlamentarii OSCE vor merge atât la Chișinău, cât și la Tiraspol.

Sesiunea de vară a Adunării Parlamentare OSCE se desfășoară în perioada 5-9 iulie.

 

Sursa: http://www.publika.md/problema-transnistreana-discutata-la-helsinki-de-grupul-ap-osce-pentru-republica-moldova_2350291.html