07.10.2014: Reprezentanţii Biroului pentru reintegrare s-au întâlnit cu un grup de tineri lideri din 25 de ţări europene şi SUA
Comunicat de presă

7 octombrie 2014

Reprezentanţii Biroului pentru reintegrare s-au întâlnit cu un grup de tineri lideri din 25 de ţări europene şi SUA

La 7 octombrie 2014, reprezentanţii Biroului pentru reintegrare s-au întâlnit cu un grup de tineri lideri din 25 de Europa şi Statele Unite ale Americii, absolvenţi ai programelor de schimb ale Guvernului SUA. Întrevederea face parte din conferinţa internaţională „Peace building in Easterm Europe 2.0: U.S. International Exchange Alumni”, axată pe cercetarea conflictelor îngheţate din Europa.

În cadrul discuţiilor, reprezentanţii Biroului au făcut o prezentare generală a istoriei conflictului transnistrean şi a procesului de reglementare, precum şi a aspectelor dialogului Chişinău – Tiraspol. Totodată, reprezentanţii Biroului au subliniat importanţa promovării măsurilor de consolidare a încrederii pe cele două maluri ale Nistrului.

Tinerii au adresat un şir de întrebări, fiind interesaţi de procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în special de negocierile în formatul „5+2″, aspectele socio-economice şi geopolitice.

Această întâlnire a fost un bun prilej de dialog şi schimb de opinii cu tinerii lideri din Europa şi SUA cu privire la reglementarea conflictului transnistrean şi procesul de reintegrare a ţării, precum şi de a stimula abordarea critică a participanţilor în medierea conflictelor.

 

Biroul pentru reintegrare

http://reintegrare.gov.md