07.10.2014: Detenție pe viață pentru moldoveanul, care a împușcat un grănicer transnistrean

Un cetățean moldovean a fost condamnat la detenție pe viață, după ce împușcat mortal un grănicer transnistrean, anunță Politik.md.
Conform datelor deținute de Procuratură, crima a fost săvârșită de către inculpat, pe 5 septembrie 2011, în timp ce acesta traversa ilegal frontiera de stat în regiunea transnistreană. Fiind depistat de grăniceri în regiunea s. Dubovo, bărbatul a tras câteva focuri dintr-un pistol tip „Tokarev” în direcţia lor. În rezultat, unul dintre grăniceri a decedat pe loc, iar altul a fost grav rănit.
După săvârşirea crimei, bărbatul de 50 de ani a fost dat în căutare, iar în decembrie 2011 a fost reţinut în sudul republicii de autorităţile moldoveneşti.
De asemenea, în anul 2013, inculpatul, a mai fost condamnat la 25 de ani de detenţie, pentru comiterea unui omor în capitală, însă verdictul a fost pronunţat în lipsa acestuia, pe motiv că se eschiva de organele de drept.
Judecătoria Dubăsari, a emis o sentință prin care inculpatul a fost condamnat la detenţiune pe viaţă pentru comiterea omorului intenţionat, tentativei de omor, trecerea ilegală a frontierei de stat şi purtarea ilegală a armei de foc.