07.09.2015: Şevciuk i s-a plâns lui Rogozin: Uniunea Europeană a provocat criza economică din regiune

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, acuză Uniunea Europeană de provocarea crizei economice în regiune. Pe de altă parte, şeful nerecunoscutei republici recunoaşte că regimul separatist depinde de Uniunea Europeană.

În cadrul unei întrevederi la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, Şevciuk a menţionat că, dacă UE va anula preferinţele comerciale pentru întreprinderile din regiune, populaţia va sărăci şi mai mult.

În opinia şefului administraţiei de la Tiraspol, reducerea salariilor şi pensiilor cu 30 la sută este, de asemenea, o consecinţă a intervenţiei factorilor externi.

Luna trecută, mai multe companii din regiune, inclusiv “Sheriff”, au acuzat administraţia de la Tiraspol că nu prezintă situaţia economică reală.

Firmele califică aceste acţiuni drept propagandă, cu scopul de a distrage atenţia localnicilor de la problemele grave.

De asemenea, în condiţiile unui buget auster, autorităţile de la Tiraspol au organizat în această săptămână manifestaţii grandioase, dedicate celei de-a 25-a aniversări de la autoproclamarea independenţei regiunii.

 

Sursa: http://www.publika.md/sevciuk-i-s-a-plans-lui-rogozin-uniunea-europeana-a-provocat-criza-economica-din-regiune_2392991.html